Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika TV1 (KAT / DTM1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / DTM1K - Didaktika TV1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Didaktický proces v tělesné výchově v MŠ.2. Specifika motorického učení u dětí předškolního věku3. Cíle a úkoly, učivo v tělesné výchově dětí předškolního věku dle RVP PV.4. Podmínky TV5. Didaktické formy TV v MŠ

Získané způsobilosti

Student má informovace o didaktickém procesu v TV v MŠ a jeho struktuře, cílech, úkolech a RVP PV. Význam Tv v ontogenezi dítěte. Zná charakteristiku dítěte předškolního věku z pohledu Tv a aspekty motorického učení a rozvoje pohybových schopností v předškolním věku. Umí vypracovat přípravu na vybrané organizační formy TV v MŠ.

Literatura

Vilímová, V. Didaktika tělesné výchovy. Brno: Paido, 2002. ISBN 80-7315-033-6.Miklánková, L. Environmentální stimuly v pohybové aktivitě dětí předškolního věku. Olomouc, 2009. Dvořáková, H. Základní motorika. Praha. Dvořáková, H. Pohybem a hrou rozvíjíme osobnost dítěte. Praha: Portál, 2002. Matějček, Z. Prvních 6 let ve vývoji a výchově dítěte. Praha: Grada Publishing, 2005. Karásková, V. Zábavná cvičení ve škole i doma. Olomouc : Univerzita Palackého, 2007. ISBN 978-80-244-1672-4.

Požadavky

- aktivní účast na seminářích- úspěšné absolvování testu z terminologie- správné zpracování ukázkové přípravy na vybranou organizační formu TV v MŠ

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.