Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika TV2 (KAT / DTM2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / DTM2K - Didaktika TV2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Učitel v tělesné výchově2. Činnosti učitele v tělesné výchově3. Bezpečnost v TV4. Evaluace v Tv

Získané způsobilosti

Student se orientuje se v možnostech využití didaktických metod, didaktických stylů, didaktických postupů a didaktických forem v TV. Ovládá zásady bezpečnosti a ochrany zdraví žáka v didaktickém procesu TV. Je schopen zrealizovat výuku vybraných pohybových dovedností u dětí předškolního věku na základě znalosti specifik této věkové kategorie.

Literatura

Miklánková, L. Environmentální stimuly v pohybové aktivitě dětí předškolního věku. Olomouc, 2009. VÚP. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Praha, 2004. Miklánková, L. Tělesná výchova pro 1.stupeň škol (základní gymnastika). Olomouc, 2009. Appelt, K. et al. Názvosloví pro cvičitele. Praha: Olympia, 1991. Sigmund, E. Pohybová aktivita dětí a jejich integrace prostřednictvím 60 pohybových her. Olomouc: Hanex, 2007. ISBN 978-80-85783-74-2.Miklánková, L. Předplavecká příprava dětí předškolního věku a vybrané determinanty její úspěšnosti. Olomouc: Vydavatelství UP, 2007. Dvořáková, H. Sportujeme s nejmenšími dětmi. Praha, 2001.

Požadavky

-aktivní účast ve výuce- zpracování ukázkové přípravy na zaměstnání Tv- úspěšné absolvování ústní zkoušky

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.