Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrovaný zimní kurz (KAT / IZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / IZK - Integrovaný zimní kurz, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika základů lyžování, snowboardingu, jízdy na slowblade a chůze na sněžnicích u dětí. Hry na sněhu a se sněhem. Specifika organizace a realizace pobytů v přírodě pro děti, včetně dětí jinak disponovaných.

Získané způsobilosti

Seznámení s vedením a organizací pobytů v zimní přírodě se skupinou dětí, včetně dětí jinak zrakově disponovaných. Dále s didaktickými aspekty a specifiky výuky základních lyžařských dovedností a základů snowboardingu u dané věkové kategorie.

Literatura

Ješina, O. Aplikované pohybové aktivity v zimní přírodě. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. ISBN 978-80-244-1778-3.Štancl, P., & Strobl, K. Lyžování s úsměvem. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2004. ISBN 80-7182-183-7.Kol. autorů. Adaptive skiing. USA: Winter Park, 1993. Ješina, O., Janečka, Z. et al. Aplikované pohybové aktivity v zimní přírodě II. Olomouc: Univerzita Palackého, 2008. ISBN 978-80-244-1887-2.Hruša, J. a kol. Lyžování zdravotně postižených-Česká škola. Praha: Svaz lyžařů České republiky, 1999.

Požadavky

Zvládnutí základů lyžařských dovedností. Úspěšné osvojení vědomostí a praktických dovedností nutných pro práci se skupinou dětí v zimní přírodě, a to včetně specifik APA pro děti jinak zrakově disponované.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Michal Botek, Ph.D.Mgr. František Chmelík, Ph.D.PaedDr. Zbyněk Janečka, Ph.D.Mgr. Filip Křendoc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.MUDr. Jaroslav Vyhnánek, CSc.