Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika APA-MP (KAT / KAPMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KAPMP - Didaktika APA-MP, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah je zaměřen na žáky s mentálním postižením, popřípadě autismem či jiným duševním onemocněním (dále jen s MP).1. APA žáků s MP v kontextu s historickým vývojem - školní TV.2. APA osob s MP v kontextu s historickým vývojem - sport a rekreace.3. Vzdělávací programy škol primárně určených pro jedince s MP.4. Specifika integrovaného vzdělávání s akcentem na TV pro žáky s MP.5. Didaktika školní TV ve vztahu k účasti žáků s MP.6. Specika pedagoga (edukátora) ve vztahu k APA osob s MP.7. Příklady mezipředmětových vztahů ve školní TV s využitím pohybových aktivit.Specifika dospělých s MP.8. Význam školní TV pro ostatní vyučované předměty, životní styl, zdraví a kvalitu života osob s MP.9. Méně známé pohybové programy a jejich využití u osob s MP - koncept zaměřený na rozvoj psychomotoriky.10. Legislativní normy ve vztahu k vedení školní TV a volnočasových aktivit žáků s MP.

Získané způsobilosti

Schopnost přizpůsobit organizaci a řízení pohybových aktivit (v dobrovolných i povinných, organizovaných i neorganizovaných - speciálních i integrovaných formách) zvláštnostem jedinců s mentálním postižením ve vztahu k věku a hloubce postižení.

Literatura

Ješina, O., Kudláček, M., Janečka, Z., Kukolová, P., Nekudová, B., Němcová, D., Rybová, L., & Štěrbová, D. (2011). Aplikovaná tělesná výchova. Olomouc: Univerzita Palackého. Karásková, V. (1993). Didaktika tělesné výchovy pro studující speciální pedagogiky. Olomouc : Rektorát Univerzity Palackého. MŠMT. RVPZV - LMP. MŠMT. RVPZV - ZSS. Ješina, O., & Hamřík, Z. (2011). Podpora aplikovaných pohybových aktivit v kontextu volného času. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Karásková, V. (1994). Profesní kompetence učitele tělesné výchovy na zvláštní škole. Olomouc : Vydavatelství Univerzity Palackého. Janečka, Z. (2012). Vybrané kapitoly ze sportu osob se zdravotním postižením. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Černá, M. (1985). Rehabilitace mentálně retardovaných tělesnou výchovou. Praha : Evropské inf. středisko pro další vzdělávání učitelů při Univ. Karlově. Kábele, F. (1988). Tělesná výchova mládeže vyžadující zvláštní péči. Praha:SPN.

Požadavky

1. Aktivní účast v seminářích2. Diskuse nad řešením úkolů z předešlých předmětů (především týkajících se osob s MP).3. Seminární práce s problematikou APA osob s MP - pouze pro studenty, kteří nebudou na části výuky přítomni.4. Skupinová zápočtová diskuse.

Garant

Mgr. Ondřej Ješina, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ondřej Ješina, Ph.D.Mgr. Ondřej Ješina, Ph.D.