Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika APA-SP (KAT / KAPSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KAPSP - Didaktika APA-SP, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Edukační proces a jeho specifika v TV. Organizační formy školní TV a plánování. Podmínky, zásady a metody ve vzdělávacím procesu TV žáků se sluchovým postižením. Osobnost pedagoga. Modifikace a přístupy v TV u SP žáků. Volnočasové pohybové aktivity osob se PS. Soutěžní sport jedinců se SP. Příprava na vyučovací hodinu v TV pro žáky se SP. Soutěže škol. Problematika integrace v TV žáků s postižením sluchu. Pohybové aktivity osob s duálním postižením.

Získané způsobilosti

Na základě získaných informací a znalostí student sestavuje plány a programy do edukačního procesu TV. Orientuje se v problematice a je schopen působit ve sféře pohybových aktivit osob se SP. Prokáže schopnost identifikace motorických dovedností žáka v souvislosti s postižením sluchu. Sestaví IVP pro tyto žáky.

Literatura

Hurychová, A., Vilímková, V. Didaktika TV. Brno: PdF MU, 1997. Poul, J. Dítě s vadou sluchu a jeho včasná výchova v rodině. GONG, 1984. Dohnal, T. Sportovní příprava V - sportovní hry. Olomouc: PdF UP, 1990. Sovák, M. Stati o reedukaci sluchu. SPN, 1976. Janotová, N., Řeháková, K. Surdopedie I. UK, 1990. Freeman, R. Tvé dítě neslyší. Sovák, M. Uvedení do logopedie. SPN, 1981.

Požadavky

1. Náslech v hodině TV (hodnocení VH a pohled na učitele).2. Dvě písemné přípravy na VH TV.3. Praxe se sluchově postiženými dětmi v mimoškolní výchově (TV).4. Samostatný výstup s písemnou přípravou. 5. 5 her pro SP s popisem a specifiky.

Garant

Mgr. Svatava Panská

Vyučující

Mgr. Svatava PanskáMgr. Svatava Panská