Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika APA-TP (KAT / KAPTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KAPTP - Didaktika APA-TP, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam pohybových aktivity pro osoby s tělesným postižením.2. Historie a organizace sportů osob s TP3. Sporty osob s TP.4. Tělocvičná rekreace osob s TP.5. Motivace k participaci v PA.6. Školní tělesná výchovy žáků s TP.7. Integrovaná školní TV.8. PAPTECA a podpora integrované školní TV.9. Tvorba IVP v integrované školní TV.10-12. Případové studie + prezentace studentů.13. Shrnutí a závěrečný test.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen:1. analyzovat současné trendy v oblasti APA osob s tělesným postižením (legislativa, podmínky, kompenzační pomůcky, sportovní pravidla, klasifikace atd.);2. využívat informační technologie a pracovat s informacemi;3. zpracovat zadané téma, připravit a přednést prezentaci;4. zpracovat zadané téma ve formě seminární práce s využitím více zdrojů (triangulace dat); 5. kriticky posoudit individuální potřeby a možnosti osob s TP ve vztahu k APA; 7. připravit, realizovat a podporovat integrované pojetí tělené výchovy.

Literatura

Kudláček, M., Ješina, O., Machová, I., & Válek, J. (2007). Aplikované pohybové aktivity pro osoby s tělesným postižením. Olomouc: Univerzita Palackého. Kudláček, M., & Ješina, O. (2008). Integrace žáků s tělesným postižením do školní tělesné výchovy. Olomouc: Univerzita Palackého. Kudláček, M. (2008). Paralympijský školní den. Olomouc: Univerzita Palackého.

Požadavky

1. Splnění zadaných seminárních prací a testů2. 80 % docházka3. Ústní prezentace zadaného tématu

Garant

doc. Mgr. Martin Kudláček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radka Bartoňovádoc. Mgr. Martin Kudláček, Ph.D.