Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika APA (KAT / KDIAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KDIAP - Didaktika APA, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu - okruhy:1. Legislativa (kurikulární dokumenty, projekt).2. Učivo a jeho plánování v kontextu integrace žáka se SVP.3. Bezpečnost a ochrana zdraví žáka podmínkách v TV.4. Základní interakce v didaktickém procesu TV (žák ? učitel).5. Organizační formy TV a možnosti integrace žáka se SVP.6. Aplikace didaktických zásad, metod, stylů a postupů v TV s ohledem na specifika žáků se SVP.7. Evaluace činností učitele v TV.8. Možnosti evaluace výsledků výchovně vzdělávacího procesu v TV u žáků se SVP.9. Podmínky didaktického procesu TV a jejich vztah k výsledkům didaktického procesu v TV.10. Cílená pozorování v TV na základních školách vzdělávajících žáky se SVP s následnou analýzou.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v legislativě, cílech a úkolech a učivu školní TV v kontextu integrace žáků se SVP. Orientuje se v problematice aktuální legislativy vztahující se k didaktickému procesu TV. Dokáže odvodit principy aplikace didaktických zásad, metod, stylů a postupů v TV s ohledem na specifika integrace žáků se SVP. Má přehled o možnostech evaluace činností učitele a výsledků výchovně vzdělávacího procesu v TV z pohledu školní TV. Student je schopen naplánovat vyučovací jednotku TV na základní škole včetně možností integrace žáka se SVP.

Literatura

Ješina, O., Kudláček, M., Janečka, Z., Kukolová, P., Nekudová, B., Němcová, D., Rybová, L., & Štěrbová, D. (2011). Aplikovaná tělesná výchova. Olomouc: Univerzita Palackého. Rychtecký, A., & Fialová, L. (1998). Didaktika školní tělesné výchovy. Praha: Karolinum. Kudláček, M., & Ješina, O. (2008). Integrace žáků s tělesným postižením do školní tělesné výchovy. Olomouc: Univerzita Palackého. Miklánková, L. (2012). Tělesná výchova na 1. stupni základních škol: (základní gymnastika). Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Bartoňová, R., & Ješina, O. (2012). Individuální vzdělávací plán ve školní tělesné výchově. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Podlahová, L. (2004). První kroky učitele. Praha: Triton. Válková, H. (2012). Teorie aplikovaných pohybových aktivit pro užití v praxi. I. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Ulrich, D. A. (2000). Test of gross motor development : Examiner s manual. Austin, Tex. : Pro-Ed.

Požadavky

aktivní účast ve výuce (80 %)správně zpracovaná seminární práce (dle zadání)úspěšné absolvování testu před zkouškouúspěšné absolvování zkoušky

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Kudláček, Ph.D.doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.