Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manuální disciplíny MP (KAT / KERGM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KERGM - Manuální disciplíny MP, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- teoretické i praktické prezentování široké škály různých kreativních a manuálních technik, které rozvíjí manuální zručnost a rozumový potenciál osob s MP- vysvětlení potřebnosti motivace osob s MP- vysvětlení nutnosti aktivizace pro uchování a zvyšování celkové kvality života osob s MP- orientace ve výběru vhodných technik pro osoby s MP s ohledem na individuální možnosti, schopnosti a hloubku postižení- praktická doporučení

Získané způsobilosti

získání přehledu a orientace v manuálních a kreativních technikách vhodných pro osoby s MP schopnost výběru vhodné techniky pro osoby s různou hloubkou MP osvojení si principů motivace a aktivizace osob s MP

Literatura

Karásková, I., Ivančíková, B. Aranžování květin. Brno: Computer Press, 2006. Svobodová, B., Uhlíková, L., Charvátová, Z. Hrátky s pedigem. Brno: Computer Press, 2007. Šmikmátorová, M. Nápady na jaro a léto. Brno: Computer Press, 2007. Šmikmátorová, P. Nápady na podzim a zimu. Brno: Computer Press, 2007. Hamplová, V. Netradiční batika. Brno: Computer Press, 2006. Marková, G. Pletení košíků. Brno: Computer Press, 2004. MÜLLER, O. a kol. Terapie ve speciální pedagogice. Olomouc: UP Olomouc, 2005. ISBN 80-244-1075-3.Votava, J. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0708-5.Kuťková, T., Neugebauerová, J. Velká kniha sušených rostlin. Praha: Ottovo nakladatelství, 2008. Brýdová, M. a kol. 52 nápadů na každý den. Brno: Computer Press, 2006.

Požadavky

Účast na cvičení, náslech, písemná příprava (nákres, vzorový výrobek) a praktické provádění výše uvedených aktivit s klientem. Vstřícný a empatický přístup ke klientům.

Garant

Mgr. Jaromír Hublar