Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrace osob se specifickými potřebami (KAT / KIOSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KIOSP - Integrace osob se specifickými potřebami, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek (přednášky jsou hromadné, jsou určeny pro všechny studenty zapsané v daném semestru)1. Úvod do aplikovaných pohybových aktivit.2. Sport osob se speciálními potřebami.3. Tělesná výchova osob se speciálními potřebami.4. Volnočasové pohybové programy pro osoby se speciálními potřebami.5. Kompetence v APA, studijní programy v ČR a zahraničí v APA, organizace v APA, studijní zdroje v APA, sítě APA v ČR a zahraničí, příklady dobré praxe v APA.Témata seminářů (studenti se zapíší do vypsaných seminárních skupin - dle svých časových možností)1. APA osob se zrakovým postižením, výběr pohybových aktivit osob se ZP.2. APA osob s tělesným postižením, výběr pohybových aktivit osob s TP.3. APA osob s mentálním postižením, APA osob s kombinovaným postižením.4. APA osob se sluchovým postižením.5. Závěrečný seminář (po seminárních skupinách) - zápočtový test (písemný) + prezentace projektu.- Přednášky jsou 2hodinové, semináře 3hodinové, závěrečný seminář 4hodinový.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen orientovat se v problematice aplikovaných pohybových aktivit a je schopen je realizovat v prostrědí školském, sportovním a volnočasovém.

Literatura

Ješina, O., Kudláček, M., Janečka, Z., Kukolová, P., Nekudová, B., Němcová, D., Rybová, L., & Štěrbová, D. (2011). Aplikovaná tělesná výchova. Olomouc: Univerzita Palackého. Aplikované pohybové aktivity v teorii a praxi. Olomouc: Univerzita Palackého. Kudláček, M., & Ješina, O. (2008). Integrace žáků s tělesným postižením do školní tělesné výchovy. Olomouc: Univerzita Palackého. Válková, H. (2000). Skutečnost nebo fikce?. Olomouc: Univerzita Palackého. Ješina, O. (2007). Aplikované pohybové aktivity v zimní přírodě. Olomouc: Univerzita Palackého. Vyhlídal, T., & Janečka, Z. (2012). Vstupte prosím, aneb, Společně v pohybu. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Janečka, Z., Ješina, O., et al. (2007). Vybrané outdoor aktivity jinak zrakově disponovaných osob v letní přírodě. Olomouc: Univerzita Palackého.

Požadavky

1. 80% docházka2. Projekt - Skupinová (4-5 členná skupina) prezentace v Powerpointu + případné přílohy (dle zadání vyučujícího).3. Písemný testStudent je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/zkratka fakulty)

Garant

Mgr. Tomáš Vyhlídal

Vyučující

Mgr. Tomáš Vyhlídal