Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační a informační systémy (KAT / KISY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KISY - Komunikační a informační systémy, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- základní poznatky o komunikačních a informačních systémech,- základy sítí, zabezpečení sítí,- bezpečnostní politika,- ochrana dat,- informační systémy a krizové řízení,- přehled předpisů týkajících se počítačové bezpečnosti,- základy radiového spojení,- operační střediska,- radiokomunikační předpisy.

Získané způsobilosti

Student:- se umí orientovat v komunikačních a informačních systémech - zná základy informačních sítí a jejich zabezpečení- zná vazby IS na krizové řízení a umí je využít- zná předpisy o počítačové bezpečnosti a umí je v praxi respektovat- zná organizaci radiového spojení při mimořádné události a činnost operačního střediska z hlediska radiokomunikačních předpisů

Literatura

www.napisnam.czwww.e-bezpeci.czwww.saferinternet.czŠenovský, P. (2005). Bezpečnostní informatika I. a II. Ostrava: VŠB - FBI. Kopecký, K. (2007). Moderní trendy v elektronické komunikaci. Olomouc: Hanex. Šenovský, P. (2006). Počítače a ochrana dat. Ostrava: VŠB. Dvořáček, P. (2002). Radiové spojení v PO. Ostrava: VŠB - FBI.

Požadavky

- Pravidelná docházka. - Aktivní účast na seminářích.- Zápočtová písemná práce.

Garant

doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.

Vyučující

Ing. David BučekMgr. Kamil Kopecký, Ph.D.doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.