Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní péče (KAT / KOPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KOPE - Komunitní péče, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Environmentální stimuly, komplexní rehabilitace, sociální modely a ekosystémy zaměřené na kvalitu života osob se speciálními potřebami.2. Současné relevantní legislativa.3. Komunitní plánování - konkrétní příklad komunitního plánu vybraného území. Standardy sociálních služeb.4. Beseda s řídícím pracovníkem poskytovatele sociálních služeb.Exkurse do vybraného zařízení řešícího ošetřovatelskou, sociální či jinou službu spojenou s komunitní péčí.5. Beseda s pracovníkem magistrátu - bezbariérovost veřejných budov a zařízení.6. Komunitní zařízení etopedická.7. Evaluace.

Získané způsobilosti

Student je schopen základní orientace v systému sociální péče o osoby se speciálními potřebami (včetně seniorů a osob ohrožených sociální exklusí).Student je schopen definovat komunitní péči ve své komplexnosti a je schopen basálního poradenství pro lepší orientaci svých potenciálních pacientů.

Literatura

Matoušek, O. (2008). Slovník sociální práce. Praha: Portál. Matoušek, O., Kodymová, P., & Koláčková, J. (2005). Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál. MPSV. Zákon 108/2006 o sociálních službách. 2006.

Požadavky

1. 80% docházka a aktivní účast ve výuce.2. Příprava dvou otázek na každého hosta besedy (odborných, sestavených na základě předchozího studia tématu).3. Monitorování bezbariérovosti v okolí zdravotnických a lékařských zařízení v Olomouci.

Garant

Mgr. Ondřej Ješina, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ondřej Ješina, Ph.D.