Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové aktivity předškolního věku (KAT / KPAPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KPAPV - Pohybové aktivity předškolního věku, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Motorický vývoj a motorické učení v předškolním věku. Všestranně rozvíjející cvičení a rozvoj lokomočních dovedností. Hudebně pohybová výchova s dětmi předškolního věku. BOZ při pohybových aktivitách.

Získané způsobilosti

Student zná specifika TV věkové kategorie předškolní věk. Orientuje se v možnostech využití didaktických metod, didaktických stylů, didaktických postupů a didaktických forem v TV dětí předškolního věku. Ovládá zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při vybraných pohybových aktivitách dětí předškolního věku. Je schopen zrealizovat výuku vybraných pohybových dovedností u dětí předškolního věku na základě znalosti specifik této věkové kategorie.

Literatura

Miklánková, L. Environmentální stimuly v pohybové aktivitě dětí předškolního věku. Olomouc, 2009. Kulhánková, E. Hudebně pohybová výchova. Praha, 2010. ISBN 978-80-7367-730-5.Kulhánková,E. Hudebně pohybová výchova. Praha, 2010. Matějček, Z. Prvních šest let v životě dítěte. Praha. Dvořáková, H. Základní motorika. Praha, 2006. Galloway, J. Děti v kondici. Praha: Grada Publishing, 2007. Dvořáková, H. Pohybem a hrou rozvíjíme osobnost dítěte. Praha: Portál, 2002. Miklánková, L. Předplavecká příprava dětí předškolního věku a vybrané determinanty její úspěšnosti. Olomouc: Vydavatelství UP, 2007. Perič, T., Levitová, A., Petr, M., Košťál, M., & Slavík, O. Sportovní příprava dětí. Praha: Grada, 2012. ISBN 978-80-247-4218-2.Dvořáková, H. Sportujeme s nejmenšími dětmi. Praha, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních.Úspěšné absolvování didaktického testu.Správné zpracování přípravy na pohybové aktivity s dětmi dle zadání.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.