Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v ATV (KAT / KPRAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KPRAT - Praxe v ATV, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe se koná v průběhu 4 týdnů. V každé škole je student přítomen 2 týdny. V rámci tohoto týdnů absolvuje náslechy TV, samostatnou výuku TV, pedagogickou asistenci v TV a náslechy jiných předmětů.

Získané způsobilosti

Student je schopen aplikovat poznatky z pedagogických a didakticky orientovaných předmětů do učitelské praxe. Při vedení vyučovacích jednotek TV ve školách umí využívat moderní didaktické trendy v kognitivní, zdravotní i výchovné oblasti. Student tvořivě využívá specifik všech základních edukačních činitelů edukačního procesu.

Literatura

Filová, H. Budoucí učitelé na souvislé praxi aneb Rukověť fakultního cvičného učitele : (příručka pro fakultní cvičné učitele a profesionálně zainteresované studenty učitelství pro 1. stupeň ZŠ). 2. dopl. vyd. Brno: Paido, 1999. ISBN 80-85931-73-7.Šimoník, O. Pedagogická praxe. Brno: MSD, 2005. ISBN 80-86633-30-6.Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení. Podlahová, L. První kroky učitele. Praha: Triton, 2004. ISBN 8072544748.Nezvalová D. Reflexe v pregraduální přípravě učitele. Olomouc: UP, 2000. ISBN 80-244-0208-4.Vyhláška č. 13/2005 Sb. Zákon č. 561/2004 Sb. školský zákon.

Požadavky

Stoprocentní docházkaOdevzdané přípravy na jednotlivé hodiny TVOdevzdání vyplněného deníku praxíAktivní přístup (hodnocení dohlížejícího pedagoga)

Garant

Mgr. Ondřej Ješina, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radka BartoňováMgr. Ondřej Ješina, Ph.D.Mgr. Tomáš Vyhlídal