Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. OCHO3 - Bezp. aspekty Ochr. obyv. (KAT / KSPO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KSPO3 - Spec. OCHO3 - Bezp. aspekty Ochr. obyv., Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- možné aktuální bezpečnostní hrozby na území ČR a jejich analýza,- aspekty možného vnitřního i vnějšího ohrožení ČR,- bezpečnostní politika a prevence kriminality,- role bezpečnostních složek,- obnova území,- základní charakteristika jaderných zařízení v ČR a ve státech sousedících s ČR,- možné důsledky havárií jaderných zařízení,- jaderné materiály, jejich charakteristika a zacházení s nimi,- požadavky na vnitřní i vnější bezpečnost jaderných zařízení,- největší průmyslové a jaderné havárie ve světě.

Získané způsobilosti

- po absolvování předmětu je student schopen prokázat znalosti a vysvětlit základní principy bezpečnostní politiky ČR z hlediska ochrany obyvatelstva,- je schopen se orientovat v systémových i systematických vazbách dané problematiky,- umí popsat a vysvětlit obecné příčiny největších průmyslových a jaderných havárií ve světě.

Literatura

Janošec, J. (2005). Bezpečnost a obrana České republiky 2015-2025. Praha: Ministerstvo obrany ČR - AVIS. Neumann, J. Počátky jaderné energetiky v Československu. (1989). Příprava, realizace výstavby a provozu JE Temelín v ČSSR. České Budějovice: Dům techniky ČSVTS. Drábová, D., & Böck, H. (2006). Rizika přesahující hranice: případ Temelín. Praha: Česká nukleární společnost. Ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky. Pavlíček, L. Vnější havarijní plán jaderné elektrárny Temelín. Zákon č. 273/2008 Sb., O Policii České republiky.

Požadavky

Pravidelná docházka. Zápočtový písemný test. Zkouška z probraného učiva.

Garant

Ing. Zdeněk Melichařík

Vyučující

Ing. Zdeněk Melichařík