Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální olympiády (KAT / KSPOL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KSPOL - Speciální olympiády, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice - mentální postižení.2. Varianty pohybových aktivit osob s MP.3. Sportovní soutěže - INAS-FID.4. Speciální olympiády - definice, poslání, filosofie, cíle a competence.5. SO - historický vývoj: USA - Evropa - ČR, současnost.6. SO - doprovodné programy.7. SO - sportovní programy: pojetí, struktura, adaptace, pravidla8. SO - MATP9. SO - přizpůsobené sporty (discipliny).10. SO - sjednocené sporty (týden UEFA, FIBA prezentace).11. SO - dobrovolnictví.12. SO - management akcí, her.13. SO - činnost trenéra.PRAXE - příprava RSO (realizace 2 dny).

Získané způsobilosti

Student je chápe problematiku osobnosti sportovce s mentálním postižením v kontextu pravidel Speciálních olympiád.Student je schopen třídit informace, kriticky posuzovat fakta a vyvozovat závěry, řešit situace v interakční praxi, sestavit a vést programy doplňkové i sportovní v SO. Prostřednictvím SO využívá znalosti a dovednosti pro ovlivňování veřejného mínění k osobám s MP.

Literatura

Materiály specificky upravené pro účastníky kursu. Special Olympics General Rules. www.specialolympics.org.

Požadavky

Průběžné: zpracování postupných úkolů daného výukového bloku, volitelně:- některý z doprovodných programů,- některý z přizpůsobených sportů,- adaptace sjednocených sportů,- modelové hry,- úspěšné absolvování praxe v terénu Závěrečné: kolokvium

Garant

Mgr. Julie Wittmannová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Julie Wittmannová, Ph.D.