Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sporty osob se zrakovým postižením (KAT / KSPZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KSPZP - Sporty osob se zrakovým postižením, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznam přednášek a cvičení:1) Význam sportu pro osoby se zrakovým postižením2) Základní rozdělení sportů- Paralympijské sporty - zimní- Paralympijské sporty - letní3) Neparalympijské sporty4) Pohybové aktivity ZrP v rámci tělocvičné rekreace5) Show down6( Goalgall7) Futsal pro ZrP8) Příprava organizace a realizace turnaje v show downu

Získané způsobilosti

Student:- získá základní vědomosti o sportu osob se zrakovým postižením.- získá teoretické i praktické znasloti z metodiky práce se ZrP.- zvládne základy pravidel vybraných sportů pro ZrP.- dokáže zorganizovat soutěž ve vybraném sportu pro ZrP.

Literatura

Vachulová, J. et al. Hry pro těžce zrakově postižené děti. Praha: Novinář, 1987. Janečka, Z. Pohybové aktivity nevidomých. Olomouc: AVC UP. Videofilm, 1978. Pravidla: Showdownu, bowlingu, goallbalu a fotbalu. Vyhlídal, T., & Janečka, Z. Vstupte prosím, aneb, Společně v pohybu. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2012. ISBN 978-80-244-3198-7.Janečka, Z. Vybrané kapitoly ze sportu osob se zdravotním postižením. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2012. ISBN 978-80-244-3107-9.

Požadavky

- Aktivní účast ve výuce.- Metodické i praktické zvládnutí práce se zakovvě postiženým ve vybraných sportech pro ZrP.- Test z pravidel vybraných sportů pro ZrP.- Aktivní účast na turnaji vybraného sportu.

Garant

PaedDr. Zbyněk Janečka, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Zbyněk Janečka, Ph.D.PaedDr. Zbyněk Janečka, Ph.D.