Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika aplikované TV (KAT / KTATV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KTATV - Didaktika aplikované TV, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie TV a ATV, didaktika TV a ATV, legislativní školské normy, tělovýchovný proces, činitelé, cílové kategorie, Rámcový vzdělávací program, zvláštnosti TV procesu jedinců v kontextu s věkem a druhem postižení, osobnost a činnost tělovýchovného pedagoga, řídící styly, diagnostika, plánování činnosti, organizační formy TV a ATV, vzdělávací aspekty TV a ATV procesu, výchovné aspekty TV a ATV, organizační formy tělovýchovného procesu, podmínky pro realizaci TV a ATV procesu, pohybové programy a sportovní soutěže.

Získané způsobilosti

Student je schopen naplánovat, organizovat a řídit efektivní vyučovací jednotku žáků běžné školy a speciální školy.

Literatura

Rychtecký, A., & Fialová, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-659-7.Karásková, V. Didaktika tělesné výchovy pro studující speciální pedagogiky. Olomouc : Rektorát Univerzity Palackého, 1993. ISBN 80-7067-244-7.Mužík, V., Krejčí, M. Tělesná výchova a zdraví : zdravotně orientované pojetí tělesné výchovy pro 1. stupeň ZŠ. Olomouc: Hanex, 1997. ISBN 80-85783-17-7.Kábele, F. Tělesná výchova mládeže vyžadující zvláštní péči. Praha:SPN, 1988. Frömel, K. Úvod do didaktiky TV. Olomouc : Rektorát Univerzity Palackého, 1987. ISBN m0313291.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce - Seminární práce na dané téma - Písemný test a ústní zkouška z didaktiky TV a ATV

Garant

doc. PhDr. Vlastimila Karásková, CSc.