Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika TV2 (KAT / KTTV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KTTV2 - Didaktika TV2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dodržování didaktických zásad a jejich aplikace v TV, specifické didaktické zásady v TV. Klasifikace didaktických metod a objasnění jejich využití v procesu TV. Další didaktické formy TV - sociálně interakční, metodicko-organizační. Aplikace didaktických řídících stylů a postupů. Evaluace výsledků učení v TV a evaluace učitele v TV. Problematika podmínek VVP v TV. Žák v didaktickém procesu TV. Absolvování náslechů na základní škole s cíleným pozorováním.

Získané způsobilosti

Student chápe význam obecných a specifických didaktických zásad v didaktickém procesu TV. Orientuje se v didaktických metodách, didaktických stylech, didaktických postupech a didaktických formách a v možnostech jejich využití ve školní TV.

Literatura

Ješina, O., Kudláček, M., Janečka, Z., Kukolová, P., Nekudová, B., Němcová, D., Rybová, L., & Štěrbová, D. (2011). Aplikovaná tělesná výchova. Olomouc: Univerzita Palackého. Rychtecký, A., & Fialová, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-659-7.Podlahová, L. První kroky učitele. Praha: Triton, 2004. ISBN 8072544748.Miklánková, L. TV na 1.stupni škol. Olomouc: UP, 2006.

Požadavky

- aktivní účast na seminářích- úspěšné absolvování didaktického testu - správné zpracování a vyhodnocení protokolů z cílených pozorování- úspěšné absolvování kolokvia

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.