Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz turistiky a pobytu v přírodě (KAT / KTU1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KTU1K - Kurz turistiky a pobytu v přírodě, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Turistické dovednosti, metodika a organizace forem turistiky pro děti mladšího školního věku - pěší, vodní turistika a cykloturistika, adaptační procesy na přírodní prostředí, pohybové hry v přírodním prostředí, modifikované sportovní aktivity, malá ekologie, přírodověda a vlastivěda, humanitární činnost, turistické soutěže, kulturně poznávací činnost, etapová hra. Aplikace získaných vědomostí a dovedností při tvorbě ŠVP na 1. stupni základní školy, ve vzdělávacích oblastech Člověk a jeho svět, Člověk a příroda a Člověk a zdraví.

Získané způsobilosti

Student získá praktické návody na vedení pohybových aktivit v přírodě, včetně využití přírodního prostředí.

Literatura

Cihlář, J. et al. Cyklistika pro každého. Praha: Olympia, 1991. ISBN 80-7033-081-3.Mapa Orlických hor. Kirchner, J., & Hnízdil, J. Orientační hry nejen do přírody. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0798-5.RVP ZV. Praha: VÚP, 2005. Ďoubalík, P., Šafránek, J., Neuman, J., Vomáčko, L., Boštíková, S., Brtník, J., & Ďoubalík, P. Turistika a sporty v přírodě. Praha: Portál, 2000. ISBN 8071783919.Elstner, F. Vázání uzlů. Praha: Atos, 1993. ISBN 80-900356-7-1.Zlatý fond her: hry a programy připravené pro kurzy. I. - III.,Prázdninová škola Lipnice. 2002.

Požadavky

plavecká způsobilost - plavec

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Kurková, Ph.D.doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.Martin PšurnýMgr. Petr Reich, Ph.D.MUDr. Jaroslav Vyhnánek, CSc.