Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz turistiky a pobytu v přírodě (KAT / KTU1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KTU1P - Kurz turistiky a pobytu v přírodě, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Turistické dovednosti, metodika a organizace forem turistiky pro děti mladšího školního věku - pěší, vodní turistika a cykloturistika, adaptační procesy na přírodní prostředí, pohybové hry v přírodním prostředí, modifikované sportovní aktivity, malá ekologie, přírodověda a vlastivěda, humanitární činnost, turistické soutěže, kulturně poznávací činnost, etapová hra. Aplikace získaných vědomostí a dovedností při tvorbě ŠVP na 1. stupni základní školy, ve vzdělávacích oblastech Člověk a jeho svět, Člověk a příroda a Člověk a zdraví.

Získané způsobilosti

Student získá praktické návody na vedení pohybových aktivit v přírodě, včetně informací a námětů k organizaci a realizaci školních výletů a škol v přírodě.

Literatura

Cihlář, J. et al. Cyklistika pro každého. Praha: Olympia, 1991. ISBN 80-7033-081-3.Mapa Orlických hor. Kirchner, J., & Hnízdil, J. Orientační hry nejen do přírody. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0798-5.RVP ZV. Praha: VÚP, 2005. Ďoubalík, P., Šafránek, J., Neuman, J., Vomáčko, L., Boštíková, S., Brtník, J., & Ďoubalík, P. Turistika a sporty v přírodě. Praha: Portál, 2000. ISBN 8071783919.Elstner, F. Vázání uzlů. Praha: Atos, 1993. ISBN 80-900356-7-1.Zlatý fond her: hry a programy připravené pro kurzy. I. - III.,Prázdninová škola Lipnice. 2002.

Požadavky

1. vstupní požadavky - plavecká způsobilost (uplavat 200m bez problémů)2. požadavky na udělení kreditu - absolvování kurzu v plném rozsahu (aktivní účast),úspěšné absolvování Jízdy cyklistických dovedností,úspěšné absolvování celodenního cykloturistického výletu,splnění požadavků Tábornicko-přírodovědné stezky,splnění požadavků Jízdy základních vodáckých dovedností,absolvování půldenního výletu dle vlastního výběru z nabídky kurzu.Pozn.:Podmínkou účasti na kurz je zaplacení kurzu ve stanoveném termínu.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Michal Botek, Ph.D.Mgr. František Chmelík, Ph.D.RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D.Mgr. Filip Křendoc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.doc. Mgr. Josef Mitáš, Ph.D.MUDr. Jaroslav Vyhnánek, CSc.