Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do ochrany obyvatelstva a terorismu (KAT / KUOOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / KUOOT - Úvod do ochrany obyvatelstva a terorismu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj ochrany obyvatelstva v ČR. Legislativa. Koncepce ochrany obyvatelstva. Ochrana obyvatelstva v Evropě.Organizační a technická opatření v oblasti ochrany obyvatelstva. Systém řízení při plnění úkolů ochrany obyvatelstva. Terorismus.

Získané způsobilosti

- student po absolvování předmětu umí vyjmenovat a popsat obsah a hlavní funkce ochrany obyvatelstva- student umí vysvětlit zásady "koncepce ochrany obyvatelstva..."- student umí objasnit projevy současného terorismu a jeho příčiny

Literatura

Linhart, P., & Šilhánek, B. (2007). Civilní nouzové plánování v některých evropských zemích, USA a Kanadě. Praha: MV - GŘ HZS ČR. Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 s výhledem do roku 2030. Praha: MV - GŘ HZS ČR, 2013. Linhart, P. (2005). Některé otázky ochrany společnosti. Praha: Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Linhart, P., & Šilhánek, B. (2006). Vzdělávání v ochraně obyvatelstva v Evropě. Praha: MV - GŘ HZS ČR.

Požadavky

- zpracovat seminární práci na zadané téma- aktivita na seminářích, nejméně jedenkrát přednést krátké ucelené vystoupení k aktuálnímu problému- ústí a písemná zkouška z probraného učiva

Garant

doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.