Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Orientace v terénu a topografie (KAT / OTT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / OTT - Orientace v terénu a topografie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Funkce mapy.2. Matematické základy kartografických děl.3. Obsah a náplň map.4. Druhy map.5. Znakový klíč, legenda map.6. Vyjadřovací prostředky v mapách.7. Užití map.8. Práce při vzniku mapy.9. Orientace v krajině podle mapy.10. Kartografická informatika.

Získané způsobilosti

- student po absolvování předmětu je schopen číst v mapách a odvozovat z nich základní informace pro následnou orientaci v krajině. - student je schopen určit svoji polohu, nebo objekt v mapě podle rovinných i zeměpisných souřadnic. Je schopen prokázat maximální míru prostorové představivosti v krajině podle informací získaných z mapy.- student umí pracovat a je schopen objasnit práci se základními prvky přístroje GPS.

Literatura

Voženílek, V. (2001). Aplikovaná kartografie. I, Tematické mapy. Olomouc: Vydavatelství UP. Čapek, R. et al. (1992). Geografická kartografie. Praha: SPN. Murdych, Z., & Novák, V. (1988). Kartografie a topografie. Praha: Státní pedagogické nakladatelství.

Požadavky

Aktivní účast na přednášce a semináři. Zápočtový písemný test.

Garant

Ing. Zdeněk Melichaříkdoc. Ing. Jaromír Novák, CSc.

Vyučující

Ing. Zdeněk Melichařík