Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové havárie a kritická infrastruk (KAT / PHKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / PHKI - Průmyslové havárie a kritická infrastruk, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- druhy a možnosti vzniku průmyslových havárií,- studie vzniku a následků vybrané chemické havárie u nás a ve světě,- klasifikace havárií a katasrof,- postavení chemických havárií,- legislativa v oblasti nebezpečných látek,- nebezpečné látky a jejich vlastnosti,- zásady a požadavky při nakládání s nebezpečnými látkami,- informační systémy o nebezpečných látkách,- základní informace o možnostech modelování úniku nebezpečných látek,- systém prevence závažných havárií v ČR,- cíle a opatření prevence závažných havárií,- dokumentace zpracovávané v oblsati prevence závažných havárií,- vývoj kritické infrastruktury v ČR a ve světě,- odvětví a prvky kritické infrastruktury,- ochrana prvků kritické infrastruktury,- legislativní požadavky na kritickou infrastrukturu v ČR.

Získané způsobilosti

- všeobecný přehled o typech průmyslových havárií a možnostech jejich vzniku,- základní znalosti identifikace nebezpečí vzniku závažných havárií a jejich důsledků,- poznatky o vlastnostech nebezpečných látek,- znalost požadavků a zásad při nakládání s nebezpečnými látkami,- pochopení systému prevence závažných havárií,- znalost povinností v oblasti prevence závažných havárií,- všeobecný přehled o přístupu k problematice kritické infrastruktury v ČR a ve světě,- znalost odvětví kritické infrastruktury v ČR,- seznámení se systémem ochrany prvků kritické infratsruktury,- orientace v právních předpisech z oblasti prevence závažných průmyslových havárií, nebezpečných látek a kritické infrastrukury.

Literatura

Bartlová, I., & Pešák, M. (2003). Analýza nebezpečí a prevence průmyslových havárií II. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství. Bartlová, I. (2005). Nebezpečné látky I. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství. Šenovský, M. et al. (2007). Ochrana kritické infrastruktury. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství. Zákon 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií.

Požadavky

- Aktivní účast na seminářích.- Zápočtový písemný test.- Zkouška z probraného učiva.

Garant

doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.

Vyučující

Ing. David Buček