Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychomotorika B (KAT / PSMB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / PSMB - Psychomotorika B, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Oblast vnímání vlastního těla - poznat funkce částí i vlastního těla, ovládat tělo, prožívat city a pocity, vyjádřit je pohybem. Sebepoznání. Sebezdokonalování.2. Oblast materiální - seznámení s předměty, tradičními i netradičními pomůckami, jejich získání, ovládnutí i využití.3. Poznání společenského prostředí, osob. Navázání kontaktu doteky, spoluprací, komunikací. Spolupráce, pomoc druhým.Tématické okruhy:1. Zařazení psychomotoriky v systému tělovýchovného procesu. Historie, součastnost.2. Význam psychomotoriky z hlediska fyziologického, emocionálního, kognitivního.3. Poznávání velikosti těla.4. Poznávání napětí a uvolnění.5. Vnímání stability a lability těla.6. Vnímání těla a prostoru.7. Vnímání pocitů a citů, jejich vyjadřování.8. - 10. Oblast materiální.11. Oblast společenská.12. Motodiagnostika.

Získané způsobilosti

Student získá zkušenosti a dovednosti využitelné v hodinách tělesné výchovy.

Literatura

Karásková, V. (2007). Zábavná cvičení ve škole i doma. Olomouc : Univerzita Palackého. Adamírová,J. Hravá a zábavná výchova pohybem. Praha: Avicenum, 1995. Hermová, S. Psychomotorické hry. Portál: Praha, 1994. Blahutková, M., Klenková, J., Zichová, D. Psychomotorické hry pro děti s poruchami pozornosti a pro hyperaktivní děti. Brno, 2005. ISBN 8021036273.Blahutková, M. Psychomotorika. Brno: Masarykova univerzita, 2003. ISBN 80-210-3067-4.Blahutková, M., Koubová, J. Psychomotorika a prožitek z pohybu. Brno, 1999.

Požadavky

- aktivní účast na výuce (80% docházka)- seminární práce- didaktický mikro výstup se zaměřením na cílená cvičení z oblasti psychomotoriky.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.