Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní hry (KAT / SH1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / SH1K - Sportovní hry, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zásady a metody ve výuce TV žáků I. stupně základních škol. Bezpečnostní hlediska. Individuální výcvik. Využití míčových her v různých částech vyučovací hodiny TV. Podmínky a specifika škol a tříd pro míčové hry. Míčové hry pro třídu s integrovaným žákem se specifickými potřebami. Míčové hry v tělocvičně i na hřišti. Hodnocení jako zpětná vazba při praktickém výstupu.

Získané způsobilosti

Student získá informace o využití míčových her v procesu tělesné výchovy.Získá také dovednosti v individuálním technickém provedení míčových her. Seznámí se s didaktickými postupy nácviku míčových her pro žáky I. stupně ZŠ. Naplánuje vyučovací jednotku s akcentem na míčové hry. Po absolvování předmětu by měl být schopen uplatnit tyto znalosti v praktické části předmětu a dále ve své pedagogické praxi.

Literatura

Tůma, M., & Tkadlec, J. Hry s míčem pro děti. Praha: Grada., 2010. ISBN 978-80-247-3489-7.Miklánková, L. Jak učím TV já ... Olomouc: UP, 2007. Page, J. Míčové hry. Praha: Egmont ČR, 2000. Táborský, F. Sportovní hry: sporty známé i neznámé. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0875-2.Jonášová, D. Učení a pohyb, aneb Výuka pro neposedy. Brno: MU, 2006.

Požadavky

herní činnosti jednotlivce

Garant

Mgr. Svatava Panská