Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Somatopedie (KAT / SOMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / SOMP - Somatopedie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Somatopedie-pojetí oboru, ICF 2001.2. Specifické potřeby dětí s TP.3. Specifické potřeby dětí s DMO.4. Komplexní pojetí rehabilitace.5. Psychologické aspekty TP.6. Specifické potřeby v oblasti komunikace.7. Edukace dětí s TP.8. Integrace a poradenství.9. Pohybové aktivity dětí s DMO.10. Školní TV.11. Nové trendy v oblasti somatopedie.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen:1. analyzovat současné trendy v oblasti edukace osob s tělesným postižením (legislativa, komunikace, rodina atd.); 2. využívat informační technologie a pracovat s informacemi v daném oboru; 3. zpracovat zadané téma, připravit a přednést prezentaci. 4. zpracovat zadané téma ve formě seminární práce s využitím více zdrojů (triangulace dat), včetně správné práce s citacemi (odkazy na inf. zdroje); 5. kriticky posoudit rozdíly mezi integrovanou a segregovanou edukací osob s TP; 6. upravit vzdělávací podmínky ve vztahu ke specifickým potřebám žáků v somatopedii.

Literatura

Kudláček, M., & Ješina, O. Integrace žáků s tělesným postižením do školní tělesné výchovy. Olomouc: Univerzita Palackého, 2008. ISBN 978-80-244-2053-0.Chvátalová, H. Jak se žije dětem s postižením: problematika pěti typů zdravotního postižení. Praha: Portál, 2012. ISBN 978-80-262-0054-3.Jankovský, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením. Praha: Triton, 2006. ISBN 80-7254-730-5.

Požadavky

1. Splnění zadaných seminárních prací a testů.2. 80 % docházka.3. Ústní prezentace zadaného tématu.

Garant

doc. Mgr. Martin Kudláček, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Kudláček, Ph.D.