Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika pro fyzioterapeuty (KAT / SPEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / SPEF - Speciální pedagogika pro fyzioterapeuty, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do speciální pedagogiky a základní terminologické vymezení.2. Úvod do psychopedie a struktura škol, školských i mimoškolních zařízení pro žáky s MP a autismem. Transfer fyzioterapie do psychopedických zařízeních.3. Úvod do problematiky žáků se senzorickými postiženími.4. Úvod do problematiky žáků s tělesným postižením. Kompenzační pomůcky pro osoby se zdravotním postižením.5. Systém komplexní rehabilitace. Terapeuticko-formativní přístupy (léčebná pedagogika) ve speciální pedagogice.6. Systém poradenských zařízení ve speciální pedagogice. Andragogika ve speciální pedagogice. Zaměstnávání osob se zdravotním postižením.7. Organizační zakončení předmětu.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základní speciálně pedagogické terminologii. Je schopen kriticky komparovat odbornou speciálně pedagogickou literaturu. Získává kompetence pro přenos základních informací o postižení do oblasti kineziologické a kinantropologické.

Literatura

Renotiérová, M., Ludíková, L. Speciální pedagogika. 4. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2006. ISBN 80-244-1475-9.Pipeková, J., & Vítková, M. Terapie ve speciálně pedagogické péči. Brno: Paido, 2001. ISBN 8073150107.

Požadavky

80% docházka (jedna dvouhodinová nepřítomnost)Zápočtový testExkurze na školu, zařízení při škole nebo rozhovor s fyzioterapeutem nebo učitelem)

Garant

Mgr. Tomáš Vyhlídal

Vyučující

Mgr. Tomáš VyhlídalMgr. Tomáš Vyhlídal