Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sporty vozíčkářů a amputářů (KAT / SPVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / SPVA - Sporty vozíčkářů a amputářů, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Basketbal na vozíku2. Florbal na vozíku3. Volejbal v sedě4. Rugby vozíčkářů5. Házená na vozíku6. Ultimate frisbee7. Zimní sporty vozíčkářů a amputářů8. Cyklistika9. Atletika10. Adrenalinové sporty (rafting, horolezectví, paragliding, potápění, vodní lyže, landkiting, jachting)11. Tenis na vozíku12. Stolní tenis na vozíku13. Badminton14. Štafetové hry15. Pohybové hry16. Závěrečný turnaj

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen: 1. předvést a naučit individuální dovednosti relevantní pro oblast sportovních her vozíčkářů; 2. využívat informační technologie a pracovat s informacemi v daném oboru; 3. plánovat a vést sportovní trénink ve vztahu ke specifickým potřebám osob s TP.

Literatura

Ješina, O., Kudláček, M., Janečka, Z., Kukolová, P., Nekudová, B., Němcová, D., Rybová, L., & Štěrbová, D. Aplikovaná tělesná výchova. Olomouc: Univerzita Palackého, 2011. ISBN 978-80-244-2738-6.Kudláček, M. a kol. Aplikované pohybové aktivity pro osoby s tělesným postižením. Olomouc: UP, 2007. Janečka, Z. Vybrané kapitoly ze sportu osob se zdravotním postižením. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2012. ISBN 978-80-244-3107-9.

Požadavky

1. 80ti % docházka. 2. Připravené a odvedené výstupy v rámci jednotlivých témat.3. Závěrečný test.

Garant

Mgr. Radka Bartoňová

Vyučující

Mgr. Radka Bartoňová