Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy životního prostředí (KAT / VPŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / VPŽP - Vybrané problémy životního prostředí, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky životního prostředí, biotické a abiotické faktory ž.p., koloběhy látek, energetická kaskáda, ekosystém, dělení ekosystémů, adaptace na podmínky životního prostředí, disturbance, ekologická sukcese, největší problémy ž.p. trvale udržitelný rozvoj.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopností pro pochopení problémů životního prostředí s následným stanovením možných řešení.

Literatura

Maskovčin, P., & Sedláček, M. Chráněná území ČR. Praha: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, 2004. Forman, R. T. T., & Godron, M. Krajinná ekologie. Praha : Academia, 1993. Cihař, M. Ochrana přírody a krajiny. Praha, 1998. Lipský, Z. Sledování změn v kulturní krajině. ČZU, Kostelec nad Černými lesy, 2000. Pivnička, K., & Braniš, M. Úvod do studia životního prostředí. Praha, 1998.

Požadavky

Znalost témat v rámci náplně předmětu.

Garant

RNDr. Jakub Miřijovský, Ph.D.