Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahradnické činnosti (KAT / ZC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAT / ZC - Zahradnické činnosti, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zahradnické činnosti zahrnují celý soubor odborných prací, které mají dobré uplatněné v ergoterapii. Výuka probíhá v interiéru, kdy se soustředí na vazačské práce. Využívají se přírodní materiály. Studenti se seznámí s používanými materiály, zásadami a technikami vazeb. Práce v exteriéru se odvíjí od termínu výuky. Jsou to pracovní činnosti při obdělávání půdy, setí a sázení, údržbě hrnkových rostlin, zavlažování, ošetřování trávníků, ošetřování dřevin, převážení materiálu, úklid, sklizeň produktů, sběr a sušení. Činnosti v exteriéru se odvíjí od termínu výuky.Nedílnou součástí je poučení o ochraně a bezpečnosti při práci.

Získané způsobilosti

- vést skupinu klientů / žáků s různým postižením při jednoduchých zahradnických činnostech v exteriéru, naplánovat pracovní den pro skupinu- vybrat a shromáždit vazačský materiál a vazačské pomůcky- vést skupinu klientů / žáků s různým postižením při jednoduché vazačské tvorbě

Literatura

Klusoňová, E.Špičková, J. Ergoterapie I. 1990. Učební dokumenty MŠMT ČR pro obor Praktická škola dvouletá-dopracované osnovy se zaměřením na zahradnické činnosti. Učební dokumenty MŠMT ČR pro obor Zahradnické práce 41-52-E/011. Jaša a kol. Vázání a aranžování květin-V. díl. 1990.

Požadavky

Účast na všech cvičeních. Účast na závěrečné diskusi s žáky a klienty chráněné dílny.

Garant

Ing. Jitka Lattová