Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Administrativa ve zdravotnictví (KFA / ADFY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / ADFY - Administrativa ve zdravotnictví, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vedení zdravotnické dokumentace.Informovaný souhlas a nesouhlas.Vedení elektronické verze zdravotnické dokumentace, kvalifikovaný podpisový certifikát, elektronická zdravotní knížka.Zálohování a skartace zdravotnické dokumentace.Metodika pořizování a předávání dokladů a předpis FT 06.

Literatura

Mach, J. (2010). Lékař a právo. Praktická příručka pro lékaře a zdravotníky. Praha: Grada Publishing, a.s. Metodický návod č. 3/1994 Věstníku MZ k zabezpečení a ochraně údajů v informačních systémech provozovaných. Joint Commission international. Mezinárodní akreditační standardy pro nemocnice. Komentovaný oficiální přehled. Praha: Grada. 2004. Kafková, H., et al. Profesní standardy pro fyzioterapeutickou praxi. Praha: UNIFY ČR. 2003. Vyhláška 385/2006 Sb. o zdravotnické dokumentaci. Grohar-Murray, M. H., & Dicroce, H. R. Zásady vedení a řízení v oblasti ošetřovatelské péče. Praha: Grada. 2003. Vyhláška č. 55/2011 Sb. o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků. Zákon č. 154/2006 Sb. o veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízeních, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 160/1992 o péči v nestátních zdravotnických zařízeních, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 20/1966 o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 96/2004 Sb. o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání,ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

100% účast, přijetí seminární práce - zpracování zdravotnické dokumentace imaginárního pacienta, rozhovor nad zpracovanou dokumentací

Garant

Mgr. Josef Urban

Vyučující

Mgr. Josef Urban