Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Balneologie (KFA / BALN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / BALN - Balneologie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

. Úvod, definice pojmůII. Historie lázní ve světě i u násIII. Indikační seznamIV. Základní lázeňská legislativaV. Přehled lázeňských míst a jejich specifikaVI. Klinické účinky balneoterapieVII. Význam české lázeňské medicíny (balneoterapie) v 3. tisíciletí

Získané způsobilosti

Student využívá získané způsobilosti v rámci klinické praxe v lázeňských zařízeních. Student získá přehled o fungování lázeňství v naší zemi v ostatních zemích evropské unie.

Literatura

Poděbradský, J., Vařeka, I. (1998). Fyzikální terapie I. Praha : Grada Publishing. Poděbradský, J., Vařeka, I. (1998). Fyzikální terapie II. Praha : Grada Publishing. (1998). Indikační seznam pro lázeňskou péči o dospělé, děti a dorost. Příloha Zdravotnických novin 51-52. Škapík, M. a kol. Využití blaneoterapie ve vnitřním lékařství.

Požadavky

70% maxima z testů, jinak ústní zkouška

Garant

MUDr. Rudolf Ditmar

Vyučující

doc. MUDr. Rudolf Ditmar, CSc.MUDr. Rudolf Ditmar