Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fytofarmakologie (KFA / FYFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / FYFA - Fytofarmakologie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Léčivá rostlina jako lék - cesta od suroviny po účinný léčivý přípravek.2. Specifika působení léčivých rostlin v léčbě a prevenci chorob.3. Fytoterapie onemocnění jednotlivých orgánů a orgánových systémů.4. Nežádoucí účinky a toxicita léčivých rostlin.5. Praktické ukázky fytofarmak.

Získané způsobilosti

Studenti se umí základně orientovat v oblasti fytofarmak, která je možné a vhodné používat u pacientů v rámci fyzioterapie a léčebné rehabilitace.

Literatura

Janča, J., Zentrich, J., A. Herbář léčivých rostlin 1. - 6. díl. Receptář 7. díl. Praha: Eminent, 1994. Mika, K.: Fytoterapia pre lekárov. Martin: Osveta, 1991. Korbelář, J., Endris, Z., Krejča, J.: Naše rostliny v lékařství. Praha: Avicenum, 1990. Janča, J., Zentrich, J., A.: Herbář léčivých rostlin 1. - 6. díl. Receptář 7. díl, Praha: Eminent, 1994-1999. Korbelář, J., Endris, Z., Krejča, J. Naše rostliny v lékařství. Praha: Avicenum, 1990.

Požadavky

100%účast

Garant

PharmDr. Jiří Střípek