Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena a péče o kůži (KFA / HPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / HPK - Hygiena a péče o kůži, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy:1. Hygienické zásady péče ve zdravotnictví2. Problematika alergií z hlediska dermatologie.3. Přehled kožních chorob, projevy a léčba.4. Kožní choroby a možnosti fyzioterapie.Témata přednášek:1. Anatomie a fyziologie kůže.2. Alergologická problematika v dermatologii se zaměřením na kontaktní alergie.3. Základní problémy dermatoonkologie a venerologie.4. Oběhové poruchy dolních končetin.5. Přehled nejčastějších kožních chorob bakteriálních a virových.6. Přehled nejčastějších kožních chorob mykotických a parazitárních.7. Onemocnění mazových žláz.8. Psoriáza a léčebné možnosti.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování předmětu schopen v klinické praxi upozornit lékaře na přítomnost závažných chorobných změn na kůži, vyžadujících specializované vyšetření a léčbu.

Literatura

(2002). Časopis "Hygiena": časopis pro ochranu a podporu zdraví. Praha: Karolinum. Záruba, F. a kol. (1994). Dermatovenerologie. Praha: Scientia Medica. Resl, V. et al. Dermatovenerologie: učební texty pro bakalářské studium.

Požadavky

100% účast

Garant

MUDr. Martin Tichý, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Martina Bienová, Ph.D.MUDr. Martin Tichý, Ph.D.