Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena (KFA / HYGF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / HYGF - Hygiena, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Životní podmínky a zdraví.Hodnocení vlivu životních podmínek na zdraví.Způsob života. Životní prostředí.Etiologie a prevence hromadně se vyskytujících chorob.Rozdělení infekčních chorob a hlavní znaky jednotlivých skupin.Základní opatření proti vzniku a šíření infekčních nemocí.Osobní čistota nemocných, dezinfekce, sterilizace, udržování čistoty prostředí.Informace o nových dezinfekčních přípravcích schválených hlavním hygienikem ČR.

Získané způsobilosti

využívá získané znalosti a zkušenosti v jednotlivých vzdělávacích oblastech předmětu

Literatura

Podstatová, R. Hygiena a epidemiologie pro ambulantní praxi. Podstatová, H. (2001). Mikrobiologie, epidemiologie, hygiena. Olomouc: Epava. PODSTATOVÁ, H. (2009). Základy epidemiologie a hygieny. Praha : Galén. Andělová, Š., Anděl A. Hygienické minimum pro zřizování a provoz zařízení péče o tělo. Fait, T., Vrablík, M., Češka, R. a kol. Preventivní medicína. Praha: Maxdorf. Šejda, J., Šmerhovský, Z., & Göpferová, D. Výkladový slovník epidemiologické terminologie. Praha: Grada. Krejčí a kol. Základy hygieny pro posluchače lékařství I, II.témata.

Požadavky

zápočet, odevzdání seminární práce

Garant

MUDr. Milada Betlachová

Vyučující

MUDr. Milada BetlachováMUDr. Milada Betlachová