Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interna (KFA / INTEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / INTEF - Interna, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Choroby oběhového systému - opakování patofyziologie, choroby srdce -ICHS, arytmie, hypertenze, choroby cév ?ateroskleróza, flebitidy, nemoci aorty. Srdeční selhání.Choroby dýchacího ústrojí - záněty průdušek a plic, nemoci plicního oběhu, astma bronchiale.Choroby pohybového ústrojí - degenerativní a zánětlivé choroby kloubů, nemoci kostí (osteoporóza).Choroby metabolismu - poruchy metabolismu cukrů ? diabetes ? komplikace a léčba, nemoci metabolismu tuků.Obezita a metabolický syndrom.Choroby krve a krvetvorby - anemie, leukémie, nemoci destiček, krvácivé stavy.Choroby žláz s vnitřní sekrecí - nemoci štítné žlázy, poruchy nadledvinek, stresová reakce.Choroby trávicího ústrojí - nemoci žaludku, střev, jater, slinivky a žlučového systému.Otravy a poškození fyzikálními jevy a chemickými látkami.Poruchy imunity.

Získané způsobilosti

Získanou způsobilostí je základní přehled v problematice vniřních nemocí.

Literatura

Kubešová, H. Vnitřní lékařství I. Brno: Masarykova Univerzita. Kubešová, H. Vnitřní lékařství II. Brno: Masarykova Univerzita. Navrátil, L. (2008). Vnitřní lékařství pro nelékařské zdravotnické obory. Praha: Grada. Souček, M., Špinar, J., Svačina, P. a kol. Vnitřní lékařství pro stomatology. Widimský, P. a kol. Základní klinické problémy v kardiologii a pneumologii.

Požadavky

seminární práce na zadané téma

Garant

MUDr. Zdeněk Malina

Vyučující

doc. MUDr. Čestmír Číhalík, CSc.MUDr. Zdeněk Malina