Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie 4 - klinické obory (KFA / KINT4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / KINT4 - Kinezioterapie 4 - klinické obory, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Strategie a praktické možnosti kinezioterapie u "centrálních" poruch hybnosti, především cévních onemocnění mozku a kraniotraumat; kinezioterapie u Parkinsonovy nemoci; kinezioterapie u pacientů s poruchami rovnováhy; kinezioterapie u míšních postižení; kinezioterapie u dětské mozkové obrny; strategie a praktické možnosti kinezioterapie u periferních paréz; strategie a praktické možnosti kinezioterapie u kombinace postižení nervového s respiračními, kardiálními, metabolickými a revmatickými onemocněními; strategie a praktické možnosti kinezioterapie u vertebrogenních onemocnění, instabilit páteře, myelo-, radikulo- a neuropatií a stavů po neurochirurgických intervencích; kinezioterapie u vertebrogenních algických syndromů bez kořenové symptomaticky; kinezioterapie u vertebrogenních algických syndromů s kořenovou symptomatikou a u failed back surgery syndromu; komplexní přístup v kinezioterapii u bolestí ze svalových dysbalancíDemonstrace změn svalové aktivace spastiků a nemocných s Parkinsonovou nemocí telemetrickou polyelektromyografií.

Získané způsobilosti

Student umí aplikovat znalosti a dovednosti získané v oblasti kinezioterapie u pacientů s nejčastějšími poruchami zdraví a u nemocí a úrazů postihujících nervový a pohybový systém.

Literatura

Kraus, J. et al. (2005). Dětská mozková obrna. Praha: Grada Publishing. Lippertová-Grunerová, M. (2005). Neurorehabilitace. Praha: Galen. Malý, M. et al. (1999). Poranenie miechy a rehabilitácia. Bratislava: Bonus Real. Gúth, A. a kol. (1998). Vyšetrovacie a liečebné metodiky pre fyzioterapeutov. Bratislava: Liečreh. Carr, J., & Shepherd, R. (2011). Neurological rehabilitation: Optimizing motor performance. Edinburgh: Churchill Livingstone. Gangale, B. C. (2004). Rehabilitace orofaciální oblasti. Praha: Grada. Liebenson, C. (Ed.). (2007). Rehabilitation of the spine: A practitioner´s manual. Baltimore: Williams & Wilkins. Gillen, G., & Burkhardt, A. (Eds.). (2010). Stroke rehabilitation: A function-based approach. St. Louis: Mosby.

Požadavky

Absolvování přednášek a seminářů v plném rozsahu, aktivní zapojení do výuky, zejména v seminářích, předložení a obhájení seminární práce na klinické téma zvolené vyučujícími.

Garant

prof. MUDr. Jaroslav Opavský, CSc.

Vyučující

Mgr. Veronika Kristkováprof. MUDr. Jaroslav Opavský, CSc.PhDr. Petr Uhlíř, Ph.D.