Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie 5 - klinické obory (KFA / KNT5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / KNT5 - Kinezioterapie 5 - klinické obory, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Strategie a praktické možnosti kinezioterapie u pacientů po operacích orgánů oběhového systému.Strategie a praktické možnosti kinezioterapie u pacientů po operacích dýchacího systému.Strategie a praktické možnosti kinezioterapie u pacientů po operacích trávicího a močopohlavního systému.Kinezioterapie u pacientů po neurochirurgických zákrocích.Kinezioterapie u pacientů po polytraumatech a těžkýchporaněních skeletu a měkkých tkání hybného systému.Komprehenzivní kinezioterapeutické přístupy u pacientůpo amputacích.Kinezioterapie u dětí a adolescentů po ortopedickýchoperacích.Kinezioterapie v předoperačním a v pooperačním období pacientů s náhradami kloubů. Demonstrace změn svalové aktivace pomocí telemetrické polyelektromyografie a tlakového snímače.Kinezioterapie pacientů s těžkou osteoporózou (s kompresivními frakturami).Kinezioterapie pacientů po operacích šlach a vazů.Aplikace kinezioterapie po operacích ruky a nohy.Kinezioterapie v rámci sekundární prevence postiženíšlach a vazů.Kinezioterapie v rámci sekundární prevence postiženíkloubů.Kinezioterapie v rámci sekundární prevence poškozenísvalů v tělovýchovném lékařství.

Získané způsobilosti

Student využívá získané způsobilosti k aplikaci komplexního přístupu v kinezioterapii v rámci klinické praxe. Student je schopen z probraných fyzioterapeutických postupů zvolit vhodnou metodu a prakticky ji aplikovat. V daném konkrétním případě navíc využívá multidisciplinární přístup - integraci poznatků z dosud zvládnutých kinezioterapeutických postupů.

Literatura

Gilbertová, S., & Matoušek, O. (2002). Ergonomie: optimalizace lidské činnosti. Praha: Grada. Koudela, K. et al. (2004). Ortopedie. Praha: Karolinum. Pokorný, V. et al. (2002). Traumatologie. Praha: Triton. Zeman, M. et al. (2000). Chirurgická propedeutika. Praha: Grada. Ferko, A. et al. (2002). Chirurgie v kostce: vybrané kapitoly. Praha: Grada. Vilikus, Z., Brandejský, P., & Novotný, V. (2004). Tělovýchovné lékařství. Praha: Karolinum.

Požadavky

Absolvování přednášek a seminářů v plném rozsahu, aktivní zapojení do výuky, zejména v seminářích, předložení a obhájení seminární práce.

Garant

doc. MUDr. Michal Mayer, CSc.prof. MUDr. Jaroslav Opavský, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Michal Mayer, CSc.prof. MUDr. Jaroslav Opavský, CSc.