Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická praxe 5 (KFA / KP5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / KP5 - Klinická praxe 5, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výkony léčebné rehabilitace v plném rozsahu oboru.- studium zdravotnické dokumentace pacientů- rehabilitační vyšetření pacientů- návrh krátkodobého a dlouhodobého rehabilitačního plánu a jeho konzultace s fyzioterapeutem pracoviště- výkon rehabilitační praxe s možností konzultace s fyzioterapeutem a lékařem pracoviště- pasivní i aktivní účast na dalších odborných činnostech pracoviště (vedení dokumentace, provozní porady, školení, péče o zdravotnickou techniku, atpod.)

Získané způsobilosti

Student je schopen provést u pacientů kineziologický rozbor, diferenciálně-diagnostickou rozvahu stavu pohybového aparátu a příslušných dalších systémů ve fyzioterapeutickém rozsahu, zvolit vhodnou/é metodu/y léčebné rehabilitace, prakticky ji/je aplikovat v klinické praxi a vést o tom příslušnou zdravotnickou dokumentaci.Student ovládá po absolvování předmětu rehabilitační problematiku včetně organizačních, technických, hygienických a dalších podmínek na jednotlivých pracovištích.

Literatura

Watchie, J. (2010). Cardiovascular and pulmonary physical therapy. St. Louis: Saunders Elsevier. Smékal, D. (2006). Funkční hodnocení pohybového systému v kinantropologických studiích : měření zkrácených svalů, funkční testy páteře a hodnocení hypermobility. Olomouc:Vydavatelství Univerzita Palackého v Olomouci. Opavský, J. (2003). Neurologické vyšetření v rehabilitaci pro fyzioterapeuty. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Dvořák, R. (2007). Základy kinezioterapie. Olomouc: Univerzita Palackého.

Požadavky

Materiální: vlastní pracovní oděv a obuv, základní instrumentárium (neurologické kladívko, krejčovská míra), Deník odborní praxeAbsolvování praxe v plném rozsahu hodin. V rámci praxe student absolvuje 12 hodin za semestr na RHB pracovišti JITRO Olomouc, Mozartova 43 Olomouc, tel. 585 425 781 (sdružení rodičů a přátel postižených dětí s kombinovaným tělesným, smyslovým a duševním postižením) a 12 hodin na pracovišti R.R.R. Centrum, tř. Míru 115 (Centrum léčby bolestivých stavů a pohybových poruch), další pracoviště klinické praxe si volí student dle vlastního uvážení. Vyplněný a vedoucím příslušného RHB pracoviště potvrzený Výkaz o průběhu praxe a provedených výkonech a Záznam o školení bezpečnosti práce v Deníku odborné praxe.

Garant

MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Elisa Isabel Doleželová, Ph.D.MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.PhDr. David Smékal, Ph.D.PhDr. Petr Uhlíř, Ph.D.Mgr. Josef Urban