Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie S-E-T 1 (KFA / KSET1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / KSET1 - Kinezioterapie S-E-T 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zařazení S-E-T konceptu do hierarchie kinezioterapeutických přístupů.Objasnění neurofyziologických principů využívaných v tomto konceptu.Seznámení s možností použití daného konceptu v rehabilitační praxi.Vytvoření základních praktických dovedností při práci se systémem TerapiMaster (Redcord).Praktické cvičení zaměřené na efektivní použití cvičení v uzavřených a otevřených řetězcích v regionu dolní končetiny.Praktické cvičení zaměřené na nácvik aplikace cvičení v uzavřených a otevřených řetězcích v regionu horní končetiny.Praktické cvičení centrované na oblast osového systému - diagnostika i terapie.

Získané způsobilosti

Student je schopen použít SET koncept a volit optimální terapeutické postupy s použitím přístroje TerapiMaster (Redcord) u různých diagnóz a v různých stádiích dysfunkcí neuromuskuloskeletálního systému.Studenti si vytvoří základní praktické dovednosti při práci se systémem TerapiMaster (Redcord).

Literatura

Kirkesola, G. (2002). Advanced musculo-skeletal course "The S-E-T concept using the TerapiMaster system". (skripta). Hamáčková, A., Tomisová, D., & Tomis, C. Aktivní terapie v závěsu. In P. Kolář et al. (Ed.), Rehabilitace v klinické praxi. Kirkesola, G. (2000). Sling-Exercise-Therapy (S-E-T): A concept for exercise and active treatment of musculoskeletal disorders. (script). Sapsford, R. (2004). Rehabilitation of pelvic floor muscles utilizing trunk stabilization. Manual Therapy, 9, 3-12. Stuge, B., Laerum, E., Kirkesola, G., & Vollestad, N. (2004). The efficacy of a treatment program focusing on specific stabilizing exercises for pelvic girdle pain after pregnancy - A randomized controlled trial. Spine, 4, 351-359. Lephart, S.M., & Henry, T.J. (1996). The physiological basis for open and closed kinetic chain rehabilitation for the upper extremity. J.Sport. Rehab. 1, 71-87.

Požadavky

Student musí splnit praktickou kolokviální zkoušku z praktického klinického užívání systému Terapimaster (Redcord).

Garant

PhDr. David Smékal, Ph.D.

Vyučující

PhDr. David Smékal, Ph.D.