Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latina a odborná terminologie (KFA / LOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / LOT - Latina a odborná terminologie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Latinská abeceda.Gramatická terminologie.Syntaktická struktura odborných termínů.Deklinační systém latinských (řeckých) substantiv a adjektiv.Latinské předložky.Latinské číslovky.Latinské řecké prefixy a sufixy .

Získané způsobilosti

Schopnost rozumět anatomické a klinické terminologii používané ve fyzioterapeutické praxi.

Literatura

Kábrt, J. Jazyk latinský I. Bydžovský, J. Latina pro zdravotníky. Třebíč: Vydavatelství a nakladatelství - Radek Veselý. Marečková, E., Reichová, H. (1994). Úvod do lékařské terminologie (Základy latiny s přihlédnutím k řečtině). LF MU Brno. Kábrt, J., Vlach, V. (1979). Stručný lékařský slovník. Praha. Svobodová Dana. (1999). Terminologiae medicae vestibulum. Praha.

Požadavky

Znalost základního latinského a řeckého lexika, schopnost rozumět anatomickým termínům a jednoduchým diagnózám, znalost základních latinských a řeckých prefixů, sufixů, dovednost při sestavování a porozumění kompozit.

Garant

PhDr. Barbara Pokorná, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Barbara Pokorná, Ph.D.