Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měkké a mobilizační techniky 2 (KFA / MMT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / MMT2 - Měkké a mobilizační techniky 2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Historie oboru, osteopatie, chiropraxe, naprapatie, kraniosakrální terapie.Kloubní vůle a hra. Funkční porucha kloubu.Zásady vyšetřování a mobilizací kloubů, kontraindikace, pomůcky.Manipulační a mobilizační léčba.Vyšetření a ošetření blokád kloubů volné horní končetiny.Vyšetření a ošetření blokád kloubů pletence pažního.Diferenciální diagnostika funkčních poruch horní končetiny.Vyšetření a ošetření blokád kloubů volné dolní končetiny.Vyšetření a ošetření blokád kloubů pletence pánevního.Diferenciální diagnostika funkčních poruch dolní končetiny.

Získané způsobilosti

Student zvládá po absolvování předmětu teorií funkčních kloubních blokád periferních kloubů i kloubů páteře a praktické možnosti jejich ovlivnění mobilizačními technikami s využitím facilitačně-inhibičních postupů.

Literatura

Lewit, K. (1996). Manipulační léčba v myoskeletální medicíně. J.A.Barth. Verlag Heidelberg-Leipzig. Rychlíková, E. a kol. Manuální medicína 4.: Průvodce diagnostikou a léčbou vertebrogenních poruch. Praha:. časopis Manuelle Medizin, Springer-Verlag. 2.Rychlíková, E. (1980). Funkční poruchy kloubů končetin. Praha: Avicenum/Zdravotnické nakladatelství. Kaltenborn, F.M. (1992). Manuelle Mobilization der Extremitätengelenke. Oslo:Olaf Norlis Bokhandel. Kombercová, J. (1994). Páteř bez bolestí. Praha:Olympia.

Požadavky

100% účast na cvičeních, praktická zápočtová zkouška. Vlastní pokrývka rehabilitačního stolu (prostěradlo, velký ručník). Přezůvky pro interiér.

Garant

MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.