Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neurofyziologické metody v kinezioter. (KFA / NMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / NMK - Neurofyziologické metody v kinezioter., Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

zopakování základních znalostí neurofyziologických metodikneurofyziologické principy, facilitační prvky PNFvýběr technik PNF aplikovaných na konkrétní diagnostický problém - praktické provedenívzorce lopatky, vzorce pánve v různých pozicíchvzorce HK a vzorce DK v různých pozicíchvzorce trupu - horní trup a dolní trup v různých pozicíchvzorce hlavy a krkuvariace zaučených technik v různém použití vzorců a pozic těla s důrazem na deficit na úrovni neuromuskuloskeletálního systému u vybraných diagnóz ve fyzioterapii

Získané způsobilosti

Student si prohloubí teoretické i praktické znalosti v provedení kinezioterapeutických technik založených na neurofyziologickém podkladě a naučí se tyto znalosti aplikovat na konkrétní problémy vybraných diagnóz ve fyzioterapii.

Literatura

Kolt, G.S., Snyder-Mackler, L. (2003). Physical therapies in sport and exercice. Churchill Livingstone. Adler, S. S., Beckers, D., Buck, M. PNF in Practise. Berlin: Springer. Prentice, W.E., Voight, M.I. (2001). Techniques in musculoskeletal rehabilitation. The McGraw-Hill Companies. Houglum, Peggy A. (2005). Therapeutic exercise for muskuloskeletal injuries - 2nd ed. Human Kinetics.

Požadavky

100% účast, splnění praktického zápočtu

Garant

Mgr. Marika Bajerová