Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná neurofyziologie 1 (KFA / ONEF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / ONEF1 - Obecná neurofyziologie 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Stručný přehled anatomie a fyziologie nervového systému.Neuron, transmiter a synapse. Reflexní teorie.Složitější regulační mechanismy činnosti nervového systému.Mechanismy řízení motoriky.Senzomotorické mechanismy na úrovni míšní, kmenové a korové.Funkční provázanost pohybového a nervového systému.Možnosti vyšetření neurofyziologickými metodami.Klinické vyšetření k průkazu poruch neurofyziologických mechanismů.Podstata řídící funkce CNS pro fyzickou, emocionální a sociální integritu jedince, jako předpokladu úspěšné rehabilitace.Nejčastější poruchy nervového systému v rehabilitační a fyzioterapeutické praxi.

Získané způsobilosti

Student ovládá neurofyziologii nervů, svalů, nervosvalového přenosu, receptorů a reflexů.

Literatura

Trojan, S., Druga, R., Pfeiffer, J., et al. (2005). Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. Praha: Grada Publishing. Ganong, W. F., Herget, J., Blažek, T., & Herget, J. (1995). Přehled lékařské fyziologie. Jinočany: H&H. Králíček, P. (2011). Úvod do speciální neorfyziologie (třetí vydání). Praha: Galén. Pfeiffer, J. (2007). Neurologie v rehabilitaci. Praha: Grada Publishing. Mysliveček, J. a kol. Základy neurověd. Praha: Triton. Orel, M., & Facová, V. Základy stavby a funkce nervového systému. Olomouc: VUP.

Požadavky

anatomie, fyziologie

Garant

doc. MUDr. Michal Mayer, CSc.

Vyučující

MUDr. Milada Betlachová