Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ortopedie a protetika (KFA / ORTPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / ORTPR - Ortopedie a protetika, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:Vývojové vady páteře a hrudníku.Ortopedická onemocnění páteře u dospělých.Vývojové vady končetin.Ortopedická onemocnění dětského věku.Ortopedické následky dětské mozkové obrny.Degenerativní choroby velkých kloubů.Enthesopathie a úžinové syndromy na končetinách.Problematika amputací se zásadami moderní protetiky.Problematika ortopedických onemocnění v kontextu fyzikální a rehabilitační péče.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu má student přehled o problematice ortopedických onemocnění a principech jejich léčení.

Literatura

Dungl, P. et al. (2005). Ortopedie. Praha: Grada Publishing. Sosna, A., Vavřík, P., Krbec, M, Pokorný, D. et al. Základy ortopedie. Praha: Triton. Brozmanová, B. (1990). Ortopedická protetika. Martin:Osveta. Koudela, K. et al. (2004). Ortopedie. Praha: Karolinum. Kubát, R. (1982). Ortopedie dětského věku. Praha:Avicenum. Műller, I., Műllerová, B. (1992). Stručný přehled léčebné tělesné výchovy v chirurgii, ortopedii a traumatologii. Brno:IDPVZ. Paneš, V. (1993). Vybrané kapitoly z chirurgie, traumatologie. ortopedie a protetiky. Olomouc:Epaprint.

Požadavky

Prokázání znalostí při ústní zkoušce

Garant

doc. MUDr. Pavel Maňák, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Pavel Maňák, CSc.