Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pediatrie (KFA / PEDF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / PEDF - Pediatrie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Organizace a současné problémy zdravotnictví z hlediska pediatrie2. Vývoj a výživa zdravého dítěte včetně základních informací neonatologických3. Základy klinické genetiky4. Nemoci dýchacích cest5. Nemoci plic6. Choroby trávicího ústrojí7. Krevní choroby8. Imunoalterační choroby9. Nemoci oběhového ústrojí10. Choroby ledvin11. Endokrinní choroby12. Nervové choroby se zvláštním zřetelem k rehabilitaci13. Neurézy, psychosomatické choroby, homeopatie

Získané způsobilosti

Student využívá získané způsobilosti v rámci klinické praxe, chápe zvláštnosti a specifické potřeby dětského pacienta a dokáže na ně reagovat.

Literatura

Volf, V., & Volfová, H. Pediatrie pro střední zdravotnické školy. Praha: Informatorium, 1996. Nečasová a kol. Vybrané kapitoly dětského lékařství a ošetřovatelská péče o děti a dorost I., II. Brno:IDVPZ, 1996.

Požadavky

Zvládnutí orientačního vyšetření v pediatrii v okruhu stavů spadajících do léčebné rehabilitace a komunikace s dítětem při vyšetření a terapii.

Garant

MUDr. Kateřina Dorazilová

Vyučující

MUDr. Kateřina DorazilováMUDr. Josef Tenora