Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pediatrie (KFA / PEDIF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / PEDIF - Pediatrie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Úvod do pediatrie, organizace péče o zdraví dětí.Porod, 1. rok života, kojení a výživa.Preventivní prohlídky, očkování, psychomotorický vývoj.Základy lékařské genetiky. Typy přenosu a příklady onemocnění, infekční onemocnění.Nemoci dýchacího systému.Nemoci oběhového systému.Onemocnění gastrointestinálního systému.Choroby krve.Onemocnění uropoetického systému.Endokrinologie, autoimunitní onemocnění, některá kožní onemocnění dětského věku.Neurologická onemocnění dětského věku.Akutní stavy v pediatrii.

Získané způsobilosti

Student využívá získané způsobilosti v rámci klinické praxe, chápe zvláštnosti a specifické potřeby dětského pacienta a dokáže na ně reagovat.

Literatura

Muntau, A. C. Pediatrie. Praha: Grada. O´Callaghan, Ch., & Stephenson, T. (2005). Pediatrie do kapsy. Praha: Grada Publishing. Bayer, M. a kol. Pediatrie. Praha: Triton. Plevová, I., & Slowik, R. Komunikace s dětským pacientem. Praha: Grada. Mrzena, B. Pediatrie. Brno: Paido.

Požadavky

Zvládnutí orientačního vyšetření v pediatrii v okruhu stavů spadajících do léčebné rehabilitace a komunikace s dítětem při vyšetření a terapii.

Garant

MUDr. Kateřina Dorazilová

Vyučující

MUDr. Kateřina DorazilováMUDr. Josef Tenora