Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychiatrie 1 (KFA / PSTF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / PSTF1 - Psychiatrie 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Úvod do předmětu psychiatrie, historický vývoj oboru.Prevence v psychiatrii, duševní hygiena, duševní nemoc a společnost.Práva duševně nemocných, deklarace lidských práv duševně nemocných.Obecná psychiatrieVědomí a jeho poruchy, vnímání a poruchy.Myšlení, poruchy myšlení, paměť a její poruchyPoruchy intelektu. Pozornost a její poruchy.Vůle, jednání a poruchy, poruchy osobnosti, poruchy pudů a instinktů.Speciální psychiatrieNeurotické, stresové a somatoformní poruchy.Fobické úzkostné poruchy, panické poruchy, obsedantně-kompulzivní porucha.Reakce na stres a poruchy přizpůsobení. Posttraumatická stresová porucha.

Získané způsobilosti

student ovládá základní terminologii a klasifikace z obecné psychiatrie

Literatura

Smolík, P. Duševní a behaviorální poruchy. Praha: Maxdorf. Zvolský, P. a kol. (1998). Obecná psychiatrie. Praha Karolinum. Praško, J. a kol. Psychiatrie. Praha: Informatorium. Höschl, C., Libiger, J., & Švestka, J. Psychiatrie. Praha: Tigis. Svoboda, M., ed. (2006). Psychopatologie a psychiatrie. Praha: Portál. Dušek, K., & Večeřová-Procházková, A. Diagnostika a terapie duševních poruch. Praha: Grada.

Požadavky

Písemná příprava na seminář (přednášející stanoví téma). Test na ověření znalostí před zápočtem a pohovor při zápočtu.

Garant

MUDr. Tomáš Přikryl

Vyučující

MUDr. Tomáš PřikrylMUDr. Anežka Ticháčková