Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální kinezioterapie 1 (KFA / SPKT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / SPKT1 - Speciální kinezioterapie 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Pohybová léčba v chirurgii břicha a hrudníku2.Rozdělení studentů do skupin na jednotlivá pracoviště, informace o organizaci výuky. Vyšetření pacienta.3.Pohybová léčba po amputacích dolní končetiny4.Kinezioterapie u hemiparetiků - vyšetřování a testování, paraklinické metody - polyelektromyografie a telemetrická polyelektromyografie a snímání tlaků na podložku.5.Pohybová léčba po amputacích horní končetiny6.Kinezioterapie u hemiparetiků - terapie7.Pohybová léčba po úrazech léčených imobilizací8.Kinezioterapie u stavů po poranění páteře (bez a s míšní lézí)9.Pohybová léčba po osteosyntézách a jiných operacích skeletu10.Vertebrogenní algický syndrom - kinezioterapie u akutního stadia VAS na úrovni C, Th a L páteře11.Pohybová léčba u Sudeckova syndromu12.Vertebrogenní algický syndrom - kinezioterapie u chronického stadia VAS na úrovni C, Th a L páteře, cvičení na míči, škola zad13.Pohybová léčba úrazů kostí a kloubů horní končetiny14.Relaxace a dechová gymnastika15.Pohybová léčba úrazů akrální části horní končetiny16.Kinezioterapie u polytraumat, zlomenin HK, jejich komplikací. Goniometrie HK17.Pohybová léčba úrazů kostí a kloubů dolní končetiny18.Kinezioterapie u zlomenin DK, ruptur šlach, jejich komplikace. Goniometrie DK19.Pohybová léčba úrazů akrální části dolní končetiny20.Kinezioterapie předoperační u plánovaných operací kyčle, kolene a ramene, pooperační pohybová léčba21.Pohybová léčba úrazů páteře22.Kinezioterapie po operacích břicha a hrudníku23.Pohybová léčba po popáleninách

Získané způsobilosti

Student využívá získané znalosti v rámci klinické praxe, student je schopen z probraných fyzioterapeutických postupů zvolit vhodnou metodu léčby a prakticky ji aplikovat.

Literatura

Vaňátková, Věra. (1994). Léčebná rehabilitace. Jinočany : H&H. Lárník, U. a kolektiv. (1987). Léčená tělesná výchova I. , II. Praha:Avicenum. Kříž, V. (1986). Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Praha : Avicenum. Smolíková, L. (2003). Respirační fyzioterapiea plícní rehabilitace. Brno:IDVPZ.

Požadavky

100% účast na cvičeních

Garant

MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Rudolf DitmarMUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.Mgr. Martina Šlachtová, Ph.D.