Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální kinezioterapie 2 (KFA / SPKT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / SPKT2 - Speciální kinezioterapie 2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pohybová léčba v ortopedii u vad horních končetin2. Kinezioterapie u degenerativních kloubních onemocnění a aseptických kostních nekróz3. Pohybová léčba u vad dolních končetin a aseptických nekróz4. Kinezioterapie u revmatických onemocnění I. (RA, Reiterův syndrom, JCA, DNA atd.)5. Pohybová léčba vadného držení těla a patologických kyfóz6. Kinezioterapie u revmatických onemocnění II. (Bechtěrevova choroba)7. Pohybová léčba u skolióz8. Kinezioterapie a hodnocení změn svalové aktivace (telemetrickou polyelektromyografií) u amputací HK a DK9. Pohybová léčba po korekčních ortopedických operacích10. Kinezioterapie u popálenin a u pacientů na jednotce intenzivní péče11. Pohybová léčba u endoprotéz kyčle a kolene12. Kinezioterapie u respiračních onemocnění13. Pohybová léčba u artróz a syndromu bolestivého ramene14. Kinezioterapie v pediatrii15. Pohybová léčba u vertebrogenních syndromů bederních16. Kinezioterapie u skoliotického držení těla a skolióz17. Pohybová léčba u vertebrogenních syndromů krčních18. Kinezioterapie u syndromu "bolestivého ramene"19. Pohybová léčba u Bechtěrevovy choroby20. Kinezioterapie u roztroušené sklerózy mozkomíšní21. Pohybová léčba u revmatoidní artritidy22. Kinezioterapie v těhotenství a šestinedělí23. Pohybová léčba v těhotenství a šestinedělí

Získané způsobilosti

Student je schopen stanovit vhodnou metodu terapie v rámci krátkodobého a dlouhodobého plánu u probraných onemocnění a prakticky ji použít v rámci klinické praxe.

Literatura

Kolektiv autorů. (1994). Léčená rehabilitace. Jinočany: H+ H Jinočany. Lárník, U. a kolektiv. (1987). Léčená tělesná výchova I. , II. Praha:Avicenum. Kříž, V. (1986). Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Praha : Avicenum. Smolíková, L. (2003). Respirační fyzioterapie a plícní rehabilitace. Brno: IDVPZ.

Požadavky

100% účast na cvičeních

Garant

MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Rudolf DitmarMUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.